Is zwart het nieuwe wit?

Zou jij ooit een zwarte trouwjurk dragen of overwegen om te dragen? Misschien zeg je sneller “Ja!” na het lezen van deze blog.

Bron: Jose Villa Wedding Photography

Bron: Jose Villa Wedding Photography

Meer en meer bruiden maken vandaag de dag de keuze voor hun trouwjurk op basis van wat er in mode is in plaats van op basis van de traditie. De keuze voor het traditionele wit en ivoor van trouwjurken is de meest gemaakte keuze. Hier en daar kiezen bruiden voor het dragen kleurige trouwjurk. De wereldberoemde trouwjurkontwerpster  Vera Wang heeft een erg opvallende najaarscollectie 2012 ontworpen! Er zit geen enkele witte of ivoren trouwjurk tussen. Zwart is nu de trend!

zwarte trouwjurk - www.verawang.comOok bruid Thamar koos voor een zwarte jurk van Enzoani en zij liep hiermee in 2011 voor op de trend…

Bron: www.monetmine.nl

Bron: Mon & Mine Bruidsfotografie

Zwarte bruidsjurken Kan leiden tot een spectaculaire look op jullie bruiloft. Wanneer het bij je past moet je het absoluut doen. Er zal hoe dan ook veel over gesproken worden, maar aan de ander kant wordt er over iedere trouwjurk die je kiest gesproken. Een zwarte jurk kan  perfect in combinatie met pastelkleuren. Een de beslissing voor het dragen van een zwarte trouwjurk, betekent niet dat het allemaal zwart moet zijn. Voeg andere kleuren toe aan je trouw-outfit, zodat het mooi in balans is met de  zwarte kleur van je jurk.

Bron: Atelier Aimee via My Italian Wedding

Bron: Atelier Aimee via My Italian Wedding

Het vinden van een bruidsjurk in het zwart kan moeilijk zij. De meeste bruidsboetieken verkopen toch witte, ivoren japonnen. soms wordt er nog een andere kleur jurk aangeboden, maar de zwarte trouwjurk is nog niet in overvloed te koop. Online zoeken naar ‘de jurk’ kan je helpen, maar reken er maar op dat trouwjurken in ongewone kleuren duurder zijn. De zwarte bruidsjurken die op het internet worden getoond, zijn meestal gemaakt van topontwerpers. En daar zit absoluut een prijskaartje aan vast.
Natuurlijk is het ideaal als je een handige moeder of vriendin hebt die een jurk voor je kan ontwerpen, zoals Jessica. Haar vriendin was geïnspireerd door de bruidscollectie van Vera Wang en ontwierp deze trouwjapon voor haar vriendin.

Bron: Alea Lovely Fine Art Photography via Borrowed and Blue

Bron: Alea Lovely Fine Art Photography via Borrowed and Blue

Het belangrijkste bij de trouwjurkkeuze is dat de japon je karakter weerspiegelt en dat je je comfortabel en speciaal voelt in de jurk van je keuze. Laat je niet weerhouden in je keuze door vrienden en familie, die geleid worden door de traditie.

Plaats een reactie